Чому дрони на фронті настільки важливі?

Використання дронів на фронті – це один з найдієвіших способів збереження життя наших захисників і захисниць, а також ефективного знищення цілей ворога. Безпілотники можуть самостійно виконувати задачі замість групи піхоти, рятувати людей, прикривати військо, корегувати артилерію та забезпечувати ситуаційну обізнаність.

«Очі в небі»

Дрони часто називають «очима в небі» – вони забезпечують пілоту погляд з висоти, який раніше був доступний тільки повітряним силам. Ця властивість робить безпілотники незамінними засобами для розвідки. За їхньою допомогою військові виявляють окупантів, проводять пошукові й рятувальні операції та вражають ворожі цілі.

Боєць аеророзвідки поділився своїми думками щодо ролі безпілотників на війні:

  • Сам факт наявності дрона скорочує втрати до мінімуму. Однак безпілотники, як цивільні, так і військові, – це дорогий розхідний матеріал. Через велику кількість систем РЕБ (радіоелектронної боротьби) середня тривалість «життя» дрона при професійному екіпажі на дослідженому секторі складає приблизно 5-10 днів.
  • У 99% випадків втрата дрона є абсолютно непередбачуваною. Ось ти летиш, у тебе всі супутники, чудовий сигнал. А потім хоп – і немає зв’язку з дроном, кінець історії.
  • Без дронів ворог би завалив нас своїм залізом і м’ясом. І незважаючи на весь свій героїзм, без «очей у небі» й артилерії ти нічого не можеш зробити колоні танків.
  • На мій погляд, майбутнє – за дронами типу DJI Mavic 3 та ударними дронами FPV. Маючи достатню їх кількість, можна всуху знищити кого та що хочеш, при цьому зекономивши тисячі боєприпасів. Дрони – це як авіаносець у Другій світові. Game change weapon.

Благодійний фонд Хвиля’91 з перших днів повномасштабного вторгнення надає військовим дрони. Долучайтеся до підтримки армії за реквізитами:‍

Банка monobank